Комисията за защита на потребителите /КЗП/ и Ники Кънчев ще проверят по нестандартен начин и в непринудена ситуация познанията на гражданите за правата им на потребители на стоки и услуги. Това ще стане на 15 март - Световния ден на потребителя, когато в 11.00 ч. в City Center Sofia /бул. „Арсеналски” 2/ ще се състои специално издание на играта „Стани богат” с тематични въпроси в областта на потребителската защита.
За участниците са предвидени атрактивни и полезни награди, а известният със свето приятно и интелигентно присъствие тв водещ ще запознае аудиторията с основните права на потребителите и ще разкаже любопитни факти от историята на потребителската защита.
Събитието с мото „Потребители сме всички ние!” ще бъде открито официално от председателя на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров.
Паралелно с провеждането на играта ще се състои и изложба на опасни стоки, открити от КЗП през последната година. Хората ще имат възможността да се запознаят отблизо с рисковете, които крият тези стоки, и какви могат да бъдат признаците, че един продукт съдържа опасност за живота и здравето на потребителите. Целта е те да бъдат предпазени в бъдеще от закупуване на вредни стоки.
През целия ден до 17.00 ч. експерти на Комисията за защита на потребителите ще отговарят на горещи въпроси на гражданите и ще им дават консултации относно правата им като потребители. От специален щанд хората ще могат да получат информационни брошури с полезни съвети при пазаруване.
В 13.00 ч. в Mall Varna започва викторина, на която също ще се задават въпроси на потребителска тематика, а участниците в нея отново ще бъдат награждавани с подаръци. В най-големия търговски център в морската столица ще се проведе и открита приемна на КЗП, където гражданите ще получат информационни брошури и отговори на свои запитвания към експертите на институцията.
Открити приемни на КЗП в различни търговски обекти ще се проведат и в градовете Бургас, Пловдив, Русе и Монтана от 11.00 до 17.00ч.

С тези мероприятия Комисията за защита на потребителите отбелязва Световния ден на потребителя, като напомня на гражданите, че всички те са потребители и имат своите права, когато пазаруват стоки и ползват услуги. /БЛИЦ