Старши полицай И.Ш. от ГКПП-Русе е уволнен за това, че е съдействал на две лица, които са имали забрана, да напускат страната. За “услугата” граничният полицай им взел 500 евро. Нарушението на закона за МВР и етичните правила, извършено от И.Ш., е доказано по безспорен начин в хода на дисциплинарното производство, съобщиха от пресцентъра на МВР.
За същото нарушение от системата на МВР си отива и главен инспектор |И. И. от Варна. Той допуснал лице със забрана да напусне страната срещу 400 лева подкуп. И.И., който в момента на нарушението бил началник на група “Противодействие на престъпността през ГКПП” към ГПУ-Варна, съдействал на гражданина, който имал наложени ограничения да напуска страната заради финансови задължения и образувани преписки за измама.
Младши разследващ полицай П.Ц. от Плевен е уволнен заради това, че в периода март-май т.г. не е извършил необходимите процесуално-следствени действия за събирането на достатъчно и годни доказателства при разследване на престъпления по възложени му досъдебни производства. С това той е осуетил разкриването на обективната истина и е помогнал на извършителите на престъпления да не им бъде търсена наказателна отговорност. /БЛИЦ