Силно хлорирана и газирана вода е текла повече от седмица на ул."Пазарджишко шосе", до бившите Оранжерии за цветя на 4 километър в Пловдив, алармират очевидци, цитирани от Марица.бг.
"Помислихме, че е дошъл комунизмът и от чешмите тече мляко и мастика, но се оказа, че пак са ни хлорирали", коментират мъж от квартала с чувство за хумор.

 На комшиите му обаче не им е до смях. Като наливали от чешмата, течността в чашата била млечнобяла, с ужасна миризма на хлор и мехурчета въздух. Трябвало да се изчака поне десет минути, за да се избистри. Миризмата на хлор обаче оставала. "Не дай Боже, да решиш да си направиш лед в камерата от тази вода - резултатът е плътно бели топчета, от които люти на хлор. И друг път сме имали подобни проблеми, тъй като сме близо до помпената станция и при авария ние сме най-засегнати, но този път водата бе с цвят на тебешир. Не смеем нито посудата да си мием с нея, нито да пускаме перални, за всичко използваме минерална и трапезна вода", оплакаха се потърпевшите.

От "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Пловдив отговарят, че трябва на място да вземат проби. След няколко дни се оказа, че е имало поредна авария в Помпена станция "Север", която вече е отстранена. "Водоснабдяването в района е нормализирано. Лабораторните проби показват, че хлорът в питейната вода е в нормални стойности и без аерация,  съобщи главният инженер на ВиК Пловдив инж. Антон Гълъбов.