Бившият пловдивски командос Красимир Терзийски е загинал при пожар снощи в дома си. 


Около 21:40 на адреса му „Копривките 12”  пристигат пожарникари след сигнал за огън от апартамента му, който е на първия етаж, пише trafficnews.bg.Очевидци разказват, че от съседните апартаменти започнали да гасят пожара, който обхванал част от коридора. Изпратените на мястото огнеборци едва успели да влязат в апартамента,  където намерили тялото на 61-годишният Красимир.  
 

Той живееше сам в апартамента си, като от години имаше проблеми с алкохола и водеше отшелнически начин на живот. Терзийски, който е пенсиониран военен, бе познат в квартала с прякора Уеслито.   

Той е бил командос, като е един от 850-те сини барети, които през 1992 година заминават на умиротворителна мисия на ООН в Камбоджа, която трябва да обезоръжи червените кхмери.
След мисията си той се развежда, а постепенно започва да има проблеми с алкохола. Той е един от стотиците мисионери, които след кървавите мисии в Афганистан, Камбоджа и други краища на света, е оставен сам да се справя с посттравматичния стрес.  

БЛИЦ припомня един от най-трагичните епизоди на Камбоджанската мисия, описан накратко от otbrana.com

В нощта на 2-ри срещу 3-ти април 1993 в кантон Пум Прек, Камбоджа, при внезапна и коварна атака на червените кхмери загинаха Цветомир Петков, Петър Байчев и Атанас Радев (от 4-та рота), от състава на мисията на Българската Армия към ООН в Камбоджа (UNTAC). 

Възползвайки се от миролюбивото и приятелско отношение на българските миротворци отряд на Червените Кхмери провежда коварна и провокативна атака срещу силите на ООН с цел дискредитиране на мисията. Сред другите цели на тази подла акция е доказването на лоялността на местния командващ пред неговите висшестоящи ръководители. 

Кантон Пум Прек - охраняван от българските военнослужещи е единствения в мисията на ООН който е изцяло и навътре в територии контролирани от Червените Кхмери и като такъв е сериозна пречка на техните намерения да саботират мирния процес. 

Въпреки множеството провокации и сигнали българският войник не отстъпва до последно от поста си. След трагичния инцидент ООН взема решение за закриването му, а българския контингент се оттегля с достойнство.