В памет на младия лекар Марио Шкодров, който загина в Стара планина, насроченото за тази вечер празненство за запалване светлините на коледната елха в Септември няма да се състои, съобщава "Монитор". 

Това информираха от общината в Септември и уточниха, че тържеството е  отменено от кмета Марин Рачев заради трагичния инцидент с Марио Шкодров, който в неделя щеше да навърши 27 години. До последно Марио работеше като лекар в столичната Александровска болница. От малък той остава без родители. 

Завършва образованието си в Медицински университет - София като стипендиант по програмата на ФПББ „Готови за успех” в подкрепа на отлични ученици и студенти, загубили единия или и двамата си родители. Той е един от малкото лекари, които избират трудна специалност, каквато е спешната медицина, въпреки възможностите, които има като сирак и отличен студент.

 С решения на Общински съвет – Септември в периода от 2013-та до 2017 година за обучението на бъдещия лекар се отпуска стипендия на стойност 22 140 лв. Тъй като Марио Шкодров е кръгъл сирак кметът на общината Марин Рачев и председателят на Общински съвет Кирил Тодорин ще поемат разноските по организацията на погребението му. Поклонението пред тленните останки на Марио Шкодров ще бъде на 15.12 (събота) от 11 ч. в храм "Св. Харалампий", гр. Септември.