По традиция, всяка година Направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ към Столична община организира запомнящи се коледни тържества с много настроение и емоции за семейства с ниски доходи и такива в нужда.
 

Тази трудна за всички хора 2020-та година, която ще се запомни предимно с епидемиологичната обстановка, породена от COVID-19 и широкото му разпространение, най-вече в София, постави още по-голямо предизвикателство пред организаторите на инициативата в лицето на зам.-кмета Албена Атанасова и нейния екип.

Те трябваше отново да окажат помощ на всяко семейство чрез предварително приготвени пакети с хранителни продукти за Коледната и Новогодишната трапеза, а децата да получат дългоочакваните подаръци от Дядо Коледа.

Разбира се, празненствата бяха отменени,  концертите, театралните спектакли и срещите на децата с любими изпълнители и актьори отложени, но екипът на направлението, с помощта на дарители с големи сърца, организации и фирми, застана до техните семейства, за да не са сами в тези трудни времена.

За всяко семейство е осигурена подкрепа във вид на хранителни продукти, подаръци за децата и семействата, с които ще могат да обогатят Коледната и Новогодишна трапеза.

Огромна помощ в организацията и подготовката на събитието оказа и екипът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на СО.
С новогодишна украса и празнична атмосфера в залата на Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Чудеса“ в ж.к. „Стрелбище“, ул. „Йордан Йовков“ № 13, в рамките на три дни - от 17 до 19 декември, по график и при строго спазване на епидемиологичните и хигиенни изисквания, коледните пакети с хранителни продукти и  подаръци се предоставят за децата и семействата.

По този начин, макар и в условия на пандемия, причинена от COVID-19, с подкрепата на Столична община нуждаещите се семейства на територията на София ще усетят магията на предстоящите празници и ще посрещнат нуждите си с повече спокойствие.

В подкрепа на Столична община за поредна година в инициативата се включиха някои от големите вериги търговски и детски магазини у нас, производители на млечни продукти, олио, сладки и други изделия.