Телефонни бандити опитаха да изсмучат пари по лесния начин от олимпийската шампионка от Игрите в Пекин Румяна Нейкова, пише в. "Нощен Труд". Мошениците задействали зле режисирания театър по жицата, като пробвали да изрекетират бащата на гребкинята Димитър.
В понеделник вечерта звъннал стационарният телефон в дома на родителите на спортистката. Баща й вдигнал и чул женски плач. "Татко, аз съм, катастрофирах и направих голяма беля", ронела сълзи и сополи измамничката в слушалката.
Бащата на Руми - Димитър, който имал майстор в апартамента, се вцепенил, защото имало лошо съвпадение. 15 минути преди да звънне телефона, дъщеря му хукнала с думите "Страшно много бързам и след 15 минути имам среща на другия край на София. От шока той взел, та си дал мобилния телефон. След минути от скрит номер му се обадил мъж на GSM-а. Представил се за полковник от МВР и нагло обяснил, че Румяна е катастрофирала и блъснала дете. За да я оправят по най-бързия начин, трябвало да се дадат 23 хил. лева. Измамниците обещали да се обадят отново.  Майсторът обаче започнал да го успокоява и го накарал първо да се свърже с Руми. Чули се, разбрал, че тя е добре и има нещо гнило. Чакал обещаното ново обаждане, за да си уреди среща и да разобличи измамниците, но вече никой не позвънил. /БЛИЦ