На 17 ноември започва изпълнението на проекта за строителство на пътен възел Качица, съобщават от общината.
Целият проект е на стойност около 12 млн. лв. Изпълнител е българо-австрийската компания “Алпине България”, а подизпълнител е варненската “Пътища и мостове”, предаде кореспондетът на Агенция БЛИЦ във Велико Търново. По проекта ще се правят 2,5 км асфалтово трасе, 5290 кв. м тротоари. За организация на движението ще се поставят 130 пътни знаци и ще се положи 1500 кв. м хоризонтална маркировка Строителните дейности трябва завършат най- късно до 17 май 2010 година.

В тази връзка, кмета на Велико Търново д-р Румен Рашев издаде заповед за временна организация на движението в града по време на строителството. Транзитният поток от София, Варна, Русе, Стара Загора и Габрово ще се отклонява от Западния пътен възел по ул. “Козлуджа” към кв. Чолаковци, където през ул. “Дълга лъка” ще се влива в Южния пътен възел.

Променят се маршрутите на градските и междуселищните автобусни линии. Рейсовете, тръгващи от Автогара Запад, ще се движат по ул. “Н. Габровски” през ул. “Козлуджа” към Западния пътен възел за бул. “България”, ул. “Краков” и на кръстовището до болницата и медицинския колеж ще се влиза в ул. “Никола Габровски” към пазара.

С ПВ “Качица” включването и излизането от главния път София Варна ще става с десни завои и ускорителни ленти. Проблемите с движението от Западния пътен възел, ПВ “Качица”, Южния пътен възел до разклона за Малки чифлик ще се решават с кръгови движения. /БЛИЦ