Столичният кмет Бойко Борисов не е доказал, че е поклонник на закона в България. Така министърът на вътрешните работи Михаил Миков коментира решението на Борисов да даде право на недоволните полицаи в МВР да протестират в неделя, съобщи Дарик радио.
Миков уточни, че не очаквал Столичната община да спази закона и да не разреши този протест. Според него синдикатът на протестиращите полицаи е започнал да действа провокативно. Той допълни, че когато става въпрос за реални решения и умерени искания, винаги е бил отворен за преговори със синдиката на полицаите.
Вътрешният министър напомни, че няма как да индексира заплатите със задна дата с 50% като посочи обстановката в страната и Закона за МВР, в който такова увеличение не се позволява. „По време на срещите с ръководството на синдиката някои от умерените предложения са били приети от ръководството на МВР”, каза Миков и изрази съмнение, че вероятно целта е да има протести, а не решения и допълни, че има вероятност протестът да е политизиран. /БЛИЦ