Бяхме потърсени за конституционната реформа, която ние сме предложили преди година и половина. Ние заявихме, че ще участваме в разговорите по същество и в реализацията на конституционната реформа. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след срещата между ДПС, ГЕРБ и ПП.

"Това изисква парламентарно време и затова ние няма да пречим да си съставят кабинет", допълни той. 

"Надявам се, че в този кабинет рамбовци няма да има. Надявам се, но не участваме в този кабинет и в съставянето му. Искам да съм крайно ясен", каза още Карадайъ.  

Бяхме потърсени за конституционната реформа, която сме предложили преди година и половина и ние заявихме, че ще участваме в разговори и по същество, и в реализацията й, повтори още веднъж лидерът на ДПС

Надявам се, че в този кабинет Рамбовци няма да има. Надявам се. Ние не участваме в този кабинет и в съставянето на този кабинет, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Припомняме, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ проведоха двучасов разговор в стаята на ДПС. На него присъстваха съпредседателят на ПП Кирил Петков и номинираният за премиер акад. Николай Денков, кандидатът за министър-председател на ГЕРБ Мария Габриел, Десислава Атанасова и Томислав Дончев, съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

След края на срещата те излязоха от кабинета на ДПС, следвани от лидера на партията Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук