Очевидно е, че Синята коалиция, ще направи правителство с ГЕРБ. Това е много лош вариант за ДПС и БСП по няколко причини. Първо, те ще бъдат извън властта и второ, ще им бъде потърсена съдебна и политическа отговорност за всички безобразия, които извършиха. Това каза пред БНР лидерът на СДС Мартин Димитров.
Скандалът около СДС се разрази миналата седмица, когато бившият председател, но лидер де юре на СДС Пламен Юруков и дясната му ръка Пламен Радонов регистрираха тайно синята партия за самостоятелно участие в евроизборите в Централната избирателна комисия. Двамата представили изискуемите от закона 18 000 подписа и внесли зад гърба на “Раковски” 134 документи за участие в изборите, включително и депозит от 50 хиляди лева, който взели от сметките на "Раковски" 134. Не са внесли само финансовите отчети на партията за последните 3 години, с които не разполагат. Структурите на СДС не са събирали подписи, те са събрани от ДПС и БСП, подчертаха от синята партия.
Утре на заседание на Националния съвет Пламен Юруков и Пламен Радонов ще бъдат изключени от СДС, защото защитават интересите на друга партия, съобщи още Мартин Димитров.
Очевидно е, че цялата атака идва от ДПС. За фалшива регистрация на СДС липсваше един документ от Сметната палата. Хора от ДПС са оказали натиск в Сметната палата този документ да бъде издаден на Пламен Радонов, смята Мартин Димитров.
Колкото повече ни атакуват, толкова повече се консолидира партията и толкова по-силни ще отидем на тези избори.  Имаме план B, план C. Каквито и номера да направи ДПС, ние ще се явим на тези избори, категоричен е синият лидер.
Синята коалиция ще има най-малко двама евродепутати. Но като гледам каква война се води срещу нас, като гледам реакцията на хората по улиците, които се разгневиха и ще гласуват за нас, току-виж сме изкарали повече от двама евродепутати, смята Димитров.  /БЛИЦ