Опозицията се опасява от политическа репресия спрямо хората, които са се подписали под “заповедта за уволнение на опозицията”, предаде репортер на БЛИЦ.
Над един милион българи се включиха в инициативата на ГЕРБ, СДС и СДС срещу управлението на тройната коалиция. Събраните подписи бяха поставени в урна, разположена в пространството между сградите на Президентството и Министерски съвет, а вчера правителствени служители я преместиха в гаража на кабинета.
Според председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов това е кражба, а Петър Москов от ДСБ уточни, че сега отговорност за съдбата на урната носи този, който я е взел. Трите опозиционни партии са подали жалба до Столичната полиция за кражбата. Сега урната е в двора на крадеца, коментира още Москов.
Според Христо Кирчев от СДС проблемът е в това, че премиерът Сергей Станишев няма самочувствие да управлява страната и заради се занимава с това коя баба е подписала заповедта. Внукът на баба Мария от село Сираково, за която се твърди, че не е знаела какво подписва, Иван Ванчев беше категоричен, че тя е била напълно наясно за какво става въпрос.
Цветан Цветанов каза още, че не изключва провокации в подписката. Според него в институцията Министерски съвет не би трябвало да има терминология като израза на Сергей Станишев, който се обърна към опозицията с “циркаджии”. /БЛИЦ