Президентът Георги Първанов, премиерът Сергей Станишев и председателят на Народното събрание Георги Пирински ще вземат участие в официалното честване на Деня на Съединението в Пловдив на 6 септември, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив.
От канцелариите на тримата държавници са потвърдили присъствието им на тържествената заря-проверка следващата събота. Кметът на Пловдив Славчо Атанасов е изпратил поканите още преди две седмици, въпреки призивите на местната структура на ДСБ да бъдат бойкотирани заради злоупотребите с еврофондовете и дискредитирането на България пред ЕС. Близо 500 официални гости, сред които кметовете на София, Варна и Бургас, са поканени на традиционния коктейл в ресторанта на хотел „Санкт Петербург“, даван от кмета и областния управител по случай Деня на Съединението и празник на Пловдив.
Партия „Атака“ ще проведе контра-митинг, съобщиха от ръководството на пловдивската структура. ДСБ също подготвя протестен митинг. Славчо Атанасов заяви днес, че няма да разреши проявите на Атака и ДСБ да се проведат в близост до официалната церемония. /БЛИЦ