Ненормална за малолетни деца случка - заплаха с нож и опит за изнасилване в най-големия жилищен комплекс "Меден рудник" вдигна на крак полицейските служители в Четвърто РУ. 

Грозната гавра е станала на 16 септември, малко след 21 часа, във вход на блок 602 в комплекса, а жертвата е 11-годишна ученичка, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на достоверен източник. 

В четвъртък вечерта, когато момичето се прибирало към дома си, е било причакано от непознато момче. Цялата сцена се разиграла на партерния етаж в блока, непосредствено след затварянето на входната врата. 

Непълнолетният нападател извадил нож с 10-сантиметрово острие, размахал го в лицето на жертвата си, приклещил я в ъгъла и започнал да я опипва по тялото. Обзета от ужас, 11-годишната ученичка не могла да издаде нито звук или да извика за помощ.

В продължение на няколко минути момичето се опитвало да се измъкне от лапите на нападателя си. Накрая успяла и побягнала с всичка сила. 

Бургаската полиция е действала светкавично и само за няколко часа вече е имало задържан за жестокото престъпление срещу малолетното дете. Бил е претърсен апартамента на семейство, където е растял 14-годишният вече оформен извратеняк. В спалнята му имота е било открито оръжието - сгъваем 20-сантиметров нож с 10-сантиметрово острие. 

Момчето е било задържано за срок до 24 часа. Към момента не е ясно дали е дало обяснения. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ