Въоръжен с нож се опита да ограби денонощен магазин в Пазарджик, предаде Нова тв. Непознатият насочил кухненски нож и заплашил с него продавачката,  като поискал от нея да му даде наличната сума в касата, която към момента била около 3 хиляди лева.


Наблизо преминаващ човек видял случващото се и успял да подаде сигнал до най-близкия полицейски автопатрул. Пристигналите на мястото полицаи задържали обирджията. Действията му и последвалият арест са заснети от охранителна камера.

„Мъжът влезе около 11 часа вечерта. Беше с медицинска маска и дори си купи вафла. Започна да ми задава въпроси са цената на определени стоки. Често казано ми изглеждаше неадекватен, но не очаквах подобно нещо да се случи. Попита ме къде е бирата и отиде към съответния щанд”, разказва продавачката Елена Апостолова.

По думите й малко след това нападателят се върнал, носейки чанта, от която извадил ножа. „Каза ми да не правя нищо. Аз бях доста уплашена, но все пак успях да натисна паник бутона”, разказва тя. И допълни, че служители на ОДМВР - Пазарджик са пристигнали своевременно, за да задържат нападателя.