ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Ситуацията в ЦСКА търпи промяна с всеки изминал час. БЛИЦ научи от достоверни източници, че към момента, 20:50 часа, е взето официално решение да бъдат картотекирани футболисти за участие в Лига Европа. Жребият за първия квалификационен кръг на турнира е утре, понеделник (24 юни). Христо Стоичков в събота заяви, че ЦСКА е в трудно финансово положение и няма да играе в Европа това лято. Според нашата информация обаче в понеделник в 9:00 часа трябва да започне изготвянето на картотеките на играчите за участие в турнирите. Досега обаче често при "Титан" всичко е предпоследно и е възможно да има промяна на позицията в последния момент.

Именно в понеделник се очакват подробности около учредяването на новия ЦСКА. Последните новини гласят, че Христо Стоичков на практика няма да вземе акциите от "Титан", които вчера показа в Етрополе - 6,5 милиона, всяка струваща по 1 лев. Пернишките бизнесмени и до момента са собственици на клуба, тъй като предаването на акциите с бланково джиро не означава официално финализиране на сделка. Камата и адвокати работят по учредяване на ново дружество (нов ЦСКА), който ще се опита да вземе лиценза на някой друг клуб от "А" група, за да остане в елита.

БЛИЦ вече написа, че вариантите са използване на лиценза на Нефтохимик, Любимец или Литекс. Ако в следващите няколко дни нещата вървят по план и ЦСКА успее да уреди лиценза на някой от елита, ще участва в "А" група, но в същия момент ще съществува и "старият" ЦСКА, който ще бъде фалиран. За да бъде обаче обявен в несъстоятелност клубът трябва да мине известно време, в което на практика ще съществуват два клуба с името ЦСКА - един, настоящият, чийто собственици все още са "Титан" и новият на Христо Стоичков.