Известният шоумен, силовак, шампион по културизъм Димитър Ходжев, известен като Митьо Крика, съжалява, че добрият му приятел Кубрат Пулев не успя да нокаутира Владимир Кличко. Ексцентричният здравеняк вече повече от 4 години живее в Лондон, където работи като учител по физическо. Крика също изрази мнение, че Кличко се допингира и дори говори с подробности за непозволените вещества, с които украинецът се помпи. Специално за БЛИЦ един от най-силните и атрактивни играчи в риалити шоуто "Сървайвър" говори не само за битката на Кобрата с Кличко, а и по много други теми.

- Митко, какво не достигна на Кубрат да победи Кличко?
- Първо искам да поздравя Кобрата, той ми е приятел. Направи каквото можа, бъдете сигурни, че ще продължи напред и още ще израства. Видях голям шанс българин да стане световен шампион в тежка категория, при това в профибокса. Но уви, нямаше късмет. На Кобрата не му достигна опитът. Все пак Кличко има 65 мача зад гърба си, а и късметът играе голяма роля.

- Какво още трябва да подобри Кубрат?
- Много талантлив боксьор е, но е отскоро при професионалистите. В профи бокса играта е различна от аматьорския бокс. Сигурен съм, че Кобрата и щабът му ще извлекат нужните поуки от този мач. Само вижте обаче какво беше срещу българина - цяла империя, както самият Кубрат каза. Зад Кличко е цял екип от специалисти - технически треньор, кондиционен, който отговаря за физическата подготовка като издръжливост, сила, стимулиране, диета и възстановяване, масажисти, доктор и други. Кличко много играе с тежести, той изглеждаше като културист на сцената, обратно на тезата, че мускулите пречат в бокса. Кличко също беше добре стимулиран. Той беше взел Human Growth Hormone-HGH, Erythropoietin - EPO, и някакъв продукт, който влияе на психиката. Вижте, че през цялото време лицето му беше вкаменено.

- Убеден ли си, че Кличко взема допинг?
- Разбира се. Продуктите, които изредих, са много опасни за здравето, но помагат много за спортните му постижения. Няколко часа, след като ги е поел, няма как да ги засекат в организма му. Но причината, че Кличко постоянно отбягва допинг тестовете е, че е взимал и други препарати. Със сигурност е поемал тестостеронно производни. За тях се иска време, докато се изчисти. Кличко нямаше драскотина, добре се пазеше от Кубрат. Има по-дълги крайници, което му даде голямо предимство. По-висок е от нашия, това е плюс. Но истината е, че така беше надрусан, че нищо не е усещал. На следващия ден обаче, след мача, лицето му е като пихтия. Затова изчезна веднага за САЩ, за да е далеч от журналистите. Сега не очаквайте да го видите известно време, защото лицето му ще е в ужасен вид и ще се крие от камерите.

- Смяташ ли, че двамата може отново да се срещнат на ринга?
- О, не, в никакъв случай. Кличко няма да иска пак да излезе срещу Кобрата. Очаквам Кличко за последно да се боксира в Америка. Сигурно там ще опита да си изтъргува поясите. Дори самият Кубрат знае, че няма да има втори шанс срещу него. Кличко вече е към края на кариерата си, на 38 години е. В Щатите става въпрос за много милиони, там ще търси да си заложи титлите. Въпреки всичко, аз вярвам на нашето момче и смело заявявам, че има голям шанс за световната сцена. Сега е паднал, но какво толкова. Времето е пред него. Следващият път ще успее. Рано или късно ще се окичи със световната титла при професионалистите. Сега Кобрата нямаше късмет, бъдещето е в неговите ръце.

- А изигра ли му лоша шега прекалено голямото самочувствие? Пулев дори нарече Кличко "момиченце" преди мача.
- Разбира се, много се говореше преди тази важна среща. И още нещо - Кобрата подцени Кличко, което е също голям минус. Той го подцени поради хитрите игрички на Кличко, който реши да отложи мача уж поради контузия.

krika_survivor1.jpg

- Кобрата все пак заработи повече от 1 милион долара...
- Не е малко. Всичко зависи от подписания договор. Обикновено по-голямата част ги взема мениджърът, то заради това Майк Тайсън имаше конфликт с Дон Кинг - неговият мениджър.

- А Пулев може ли да се нареди до Тайсън?
- Възможно е, желая му го. Но му предстои още много работа. По-малко приказки и повече да работи. Това е съветът ми. А и другият ми съвет е да замине за САЩ. Там ще успее, сигурен съм. Вярно, постоянно отказва милионите на другите страни, най-вече на германците, защото е голям българин. Но в САЩ може да се боксира за много повече пари, дори и да не е под техен флаг. Просто да подпише с тамошен клуб. Дори и в Англия да дойде, няма да е така добре, както в Щатите. На Острова наблягат на аматьорския бокс. Профито е за американците. Интересен факт е, че срещата на Кобрата с Кличко не беше известна на английската аудитория. Предимно българите знаеха за мача. Англичаните не бяха запознати. Големият шум и големите пари са в Америка. Това е съветът ми към Кобрата - да се насочи към Щатите. Както се бие за германците, а не е техен гражданин, така може да се бие и за американците и пак да си защитава трибагреника.

- Разговаря ли с него преди мача?
- Не съм го чувал, а и не смеех да го потърся като знам какво огромно напрежение му е било на главата. Само до Крика му е в подобен момент. Вижте, че и Андреа не беше до него. Тя си остана в София. Кобрата се беше концентрирал изцяло за мача и не го интересуваха другите неща.

- Ако Андреа беше край ринга, това можеше ли да влияе и да разсейва Кубрат?
- На такова състезание трябва да си освободен от всякакви мисли, да си концентриран изцяло върху мача. Кобрата не отстъпваше на Кличко, просто нямаше късмет и нужния опит, който е много ценно нещо в профи бокса.

- Пулев беше обещал на Андреа, че ще се ожени за нея, ако победи Кличко...
- Е, отложиха го за кратко. Следващият път излиза на ринга, побеждава и се жени за Андреа. Крайно време им е да се вземат вече. Бракът никак няма да му попречи на спортната кариера, дори напротив. За Кубрат ще е по-добре, ако се ожени сега.

- Кой спечели психовойната преди мача - Кубрат или Кличко?
- Кличко, защото всички работеха в тази насока. Той реши да отложи срещата, която беше по програма на 6 септември. От опит знам какъв голям удар под кръста е това. Кобрата беше отлично подготвен за 6-ти, но промениха датата. След това с акредитациите видяхте какво стана. С Кличко са 20 души, а на Кобрата позволяват да има само трима човека до себе си. И много други малки игрички, хитринки от страна на Кличко, който е опитен и знае как да действа.

krika2.jpg

- Смяташ ли, че наистина беше контузен и затова мачът не се състоя на 6 септември?
- Разбира се, че нищо му нямаше. Това е хитър ход на Кличко. Симулира контузия и отложиха мача. И нашият нали е лапни-шаран и се върза. Разбирам Кобрата. Той няма необходимият опит, трябва му време да влезе в час. Скоро ще има възмездие за Кубрат.

- Пулев изтъкна, че при Кличко е голяма мафия, като започнем още от отказа му да дава допинг проби. Подкрепяш ли мнението на твоя приятел?
- Пак ще го кажа - Кличко взема непозволени стимуланти и това се знае от всички. А за Кобрата не мога да кажа, но определено в събота вечерта не беше взел. А и как да вземе, като постоянно го проверяват. Дори нощно време са го събуждали да дава проба. Но при Кличко го няма това нещо. Него никой не го закача. Напълно подкрепям твърдението на Кубрат, че мафията е голяма. Където са парите, там е мафията. То се видя - целият първи ред край ринга беше от хора от украинската мафия.

- В този момент какво би искал да кажеш на Кобрата?
- Кобра, ти си бъдещият световен шампион в тежка категория по бокс! Стискам ти палци.

- С какво се занимаваш в Англия?
- При мен всичко е 6. Работя в училище, даскал по физическо съм. Също така тренирам деца на бокс, а и съм персонален треньор. За разлика от България, в Обединеното Кралство като бачкаш, изкарваш насреща. Знаеш за какво работиш.

- Тренираш ли българчета или само с англичанчета работиш?
- Няма българчета. Работя предимно с малки деца. Иначе имам собствен отбор от десетокласници, които тренирам на футбол. През ваканциите пък правя спортни лагери.

- Интересно е, че се занимаваш и с футбол...
- О, и с ръгби се занимавам дори. Играя семи профи ръгби. Занимавам се с много спортове, също така изкарвам много треньорски квалификации от различни спортове. Това ми позволява да работя като учител по физическо и като треньор. Целта ми е да стана кондиционен треньор на голям футболен клуб.

krika1.jpg

- Посещаваш ли футболни мачове?
- Разбира се, гледам футбол. Даже мога да кажа кой отбор ще е шампион тази година във Висшата лига - Челси. Иначе имам много познати, които са фенове на Арсенал. Моето училище се финансира от Тотнъм. Млади таланти, като започнат да показват качества, веднага ги издърпват в младежките отбори на Тотнъм. Училището, в което съм, работи с Фондацията на Тотнъм. Футболният клуб инвестира в учениците. Това е похвално, така трябва да се работи.

- Какво говорят в Англия за Димитър Бербатов?
- Само хубави неща могат да се чуят за моя адаш. Повечето си спомнят за него главно от престоя му в Манчестър Юнайтед. Коментира се и това, че Сър Алекс Фъргюсън го държеше на пейката, при положение, че е страхотен нападател. В Англия уважават Бербатов.

- Каква е заплатата на един учител по физическо в Англия?
- Малка в сравнение с тази на банкер или счетоводител. Със сигурност обаче е повече от заплатата на учител в България. В цял свят даскалите получават малко. Но с парите за няколко месеца мога да си купя последен модел "Харли Дейвидсън". Тук обаче има много големи разходи - наемите са убийствени, данъци...

- Как се придвижваш из Лондон?
- С колело и мотор. Живея на километър от училището, в което работя.

- Мислиш ли за прибиране в България?
- На този етап не. В Англия имам шанс да хвана пенсия, и то добра, а в България трябва да работя до 90 години, за да взема пенсия.

- Любовта как е?
- Щастлив сме с половинката ми. Казва се Камелия. Българка с английски паспорт, тоест с британка съм.

- Сериозни ли са нещата, ще има ли сватба?
- От доста време сме заедно, но още съм в процес на развод (б.р. - с Нина Никол). Бюрократични спънки, процедурата не е лесна... Иначе като се разведа и веднага се женя.

- С Камелия как се запознахте и тя ли е жената на твоя живот?
- Запознахме се в България още 2010 година. Искам да съм с нея, обичаме се, щастлив съм и друго не ми трябва. Е, и едно "Ферари" с цвят червен, разбира се.

Mityo_Krika_3.JPG

- Следиш ли какво се случва в България?
- Да, следя, даже на последните избори гласувах. Всеки трябва да гласува, защото не бива да позволяваме да ни управляват хора, които не знаят български език. Радвам се, че имаме правителства, пожелавам им успех. Надявам се България в бъдеще да се превърне в една преуспяваща страна и всеки да се чувства сигурен и защитен.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

krika_survivor.jpg