Легендарният пилот на Формула 1 Михаел Шумахер е бил транспортиран с линейка от болницата в Гренобъл до клиниката в Лозана под фалшиво име, съобщава швейцарският вестник „Блик”.

45-годишният германец се събуди в началото на седмицата след 169 дни в кома и сега е във ВИП клиника в Лозана, където ще бъде подложен на различни рехабилитационни процедури.

Транспортирането на Шуми се случило като в трилър на тайните служби. Рекордьорът със седем титли във Формула 1 не е бил преместен с хеликоптер до Лозана, а с линейка. Според „Блик” персоналът на линейката, дошла от швейцарския град Висп, не е знаел въобще кой ще бъде транспортиран. Причината е, че на документите било вписано фалшиво име. Медиците трябвало да си предадат мобилните телефони и едва на място разбрали, че в линейката им ще бъде Михаел Шумахер, който не може да говори но комуникира с клатене на глава.

„Мога да потвърдя, че преместването бе извършено в понеделник. Други изказвания няма да правя”, сподели ръководителят на санитарния екип Матиас Фолкен.

Клиниката в Лозана е само на 30 минути с автомобил от жилището нба Шумахер в Гланд край Женевското езеро. След събуждането му от комата за Шумахер започват рехабилитационни процедури. Ако легендарният пилот продължи да прави напредъци, ще започне специална терапия за него и той ще може да бъде развеждан в градината на болницата.

ОЩЕ ЗА ШУМАХЕР:
Състоянието на Михаел Шумахер леко се е подобрило
Лекари проучват състоянието на главния мозък на Шумахер
Махнаха част от черепа на Шумахер
Топлото и Шумахер отказват туристи от зимните курорти
* Шумахер блъснал мотоциклетист малко преди да се потроши със ските 
* Мениджърът на Шумахер: Има моменти, в които той е в съзнание