В Италия фризьорските салони завладяха от замъците до фитнесцентровете и басейните. Най-новата тенденция в сферата на фризьорството е то да стане част от структурите, предназначени за друг вид дейности, а не, както досега, да се помещава в отделни салони.
Времето на шумните бръснарници и фризьорски салони с бръмчащи сешоари свърши, коментира вестник „Стампа“.

Известният фризьорски стилист от Верона Росано Ферети например упражнява дейността си в двореца от XV век „Del Bene Serenelli“. Ферети е собственик на верига от салони в цял свят, в която се прилага новият метод на подстригване според морфологията на лицето MRF.

Сред многобройните салони в Рим пък Алдо Копола притежава и този в красивия дворец „De Chirico“, до Пиаца ди Спаня. Става въпрос за истинска hair spa, обградена с градина и vip room.

През това лято Копола ще открие и нов фризьорски салон на Изумруденото крайбрежие на остров Сардиния. Той ще бъде разположен върху площ от 200 кв.м. на Пиаца Адзура, до Яхтклуба в Порто Черво.

Сицилианската двойка Ренато Червази и Салво Филети, известни като „Долче и Габана във фризьорството“, пък откриха салон в бивша фабрика в индустриалната зона на град Катания. /ПронтоСофия