Надрусани бандити са се ударили с "Бентли" в кортежа на сръбския президент Александър Вучич, нацелвайки точно неговия автомобил, съобщава blic.rs. Арестувани са трима души, на които е повдигнато обвинение заплаха за сигурността на президента. 

Според сръбския вестник "Политика" не се касае за атентат, а за инцидент. Задържаните са с мярка за неотклонение от 48 часа и се очаква те да бъдат разпитани утре.

Свидетели разказват, че автомобилът "Бентли", който е бил с испанска регистрация, се е движел с висока скорост на кръгово кръстовище, поднесъл е, завъртял се е и се е врязъл в колата на Александър Вучич. Други твърдят, че луксозната кола занесла, след като шофьорът й опитал да направи дрифт.

И тримата задържани са известни на сръбската полиция, имат множество регистрации за криминални прояви. В кръвта на шофьора са открити следи от употреба на кокаин. 

Колоната, с която се е движел президентът, е била от три автомобила, като неговият е бил най-отпред. При удара е бил блокиран вторият автомобил, в който служителите от националната служба за охрана са се оказали приклещени. 

Тримата, пътували в бентлито, са работели като охрана на популярен нощен клуб в сръбската столица. В показанията си пред полицаите те обяснили, че взели луксозния автомобил от известен сръбски футболист, чест клиент на заведението. 

Превод БЛИЦ