„Само трима-четирима души от обкръжението на руския президент Владимир Путин знаеха за подготовката за пълномащабно нахлуване в Украйна. Заедно с ръководителя на Руската федерация те решиха да започнат военните действия“, това твърди украинското разузнаване.

„Според данните на Киев един от тези хора е Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация“, това каза председателят на ГУР Андрей Юсов, цитиран от УНИАН.

„Да. В частност Патрушев знаеше за военните планове на Путин“, каза представителят на украинското разузнаване.

Николай Патрушев

Юсов припомни неотдавнашните изявления на Патрушев, че Руската федерация „два пъти спаси САЩ от крах“. Също така секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация говори за присъствието в Русия на „уникално оръжие, способно да унищожи всеки враг“.

„До голяма степен решението за започване на пълномащабна война е следствие от техния модел на управление. Съвременна Русия е затворено общество, включително в рамките на диктаторския вертикал: няма дискусия или плурализъм на мненията. 

Решението се взема от един човек, не особено образован и некомпетентен, и затова последствията са катастрофални за Русия“, подчерта Юсов.

Патрушев може да стане наследник на Путин
Наскоро се появиха слухове за влошеното здраве на руския президент Владимир Путин. Това поставя въпроса за неговия наследник. 

Според различни източници от Москва и Киев именно секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев може да замени руския президент.

Бившият приятел на Путин Сергей Пугачов заяви, че Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация, е най-сериозният претендент за президентския пост на Руската федерация. „Именно той може да стане наследник на Путин“, заяви Пугачов.

Според канал Telegram Generall SVR Патрушев има най-голямо влияние върху Путин, иосвен това го плаши със заговори и покушения срещу живота му.

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук