Балансът между зеленчуци и паста в тази салата е само едната причина за кулинарните й предимства. Останалите са свежата зарзаватена комбинация и пикантният дресинг, пише menumag.bg.  
Необходими продукти за 4 порции

200 гр. фарфали или друга паста
1 краставица, нарязана на пръчици
½ ч. ч. соеви кълнове
4 с. л. пресен лук, нарязан на ситно
1 стрък селъри, нарязан на шайби
200 гр. чери доматчета
½ червена чушка, нарязана на тънки ивици
1 ч. л. чили сос, по желание
3 с. л. зехтин
1 с. л. ябълков оцет
1 щипка пресован чесън

Начин на приготвяне

1. 
Пастата се приготвя според указанията на опаковката. Прецежда се и се разбърква с малко зехтин, за да не залепне. Прибавят се всички зеленчуци и кълновете.

2. Смесват се зехтинът, оцетът, чесънът и чили сосът. С този сос се овкусява салатата.