След като навършат 50 години повечето хора смятат, че няма как да бъдат във форма както преди и занемаряват фигурата си, пише profit.bg. Дали обаче това е така и може ли да бъдем отново фини и атлетични, макар и на по-сериозна възраст?

Най-големият фактор, който прави тялото устойчиво на промяна, когато става въпрос за загуба на тегло, е нивото на рН в организма. Стандартната диета е 90% киселинна, състояща се главно от захар и зърнени храни. "Независимо от вашата възраст, трябва да тренирате тялото си, за да изгаряте мазнините , а не въглехидратите като източник на гориво", казва диетологът д-р Дарил Джофър.

Много хора се фокусират върху калориите и започват да ги броят фанатично, но това е грешка. Всичко се отнася до качеството, а не до количеството, казва д-р Джофър. "Всяко хранене трябва да се съсредоточи върху моето правило за здравословно състояние 80/20, където 80% или повече от храните, които ядете, са алкални и не повече от 20% киселинни." Когато погледнете вашата чиния, тя трябва да се състои главно от тъмнозелени листни зеленчуци и здравословни мазнини, умерени протеини и малко растителни въглехидрати.


Koи са 9-те правила за отслабване след 50, четете в zdrave.to