Въоръжен мъж от окръг Волусия в американския щат Флорида стреля по заместник-шерифа на окръга и сержант, който оцеля след куршум попадна в главата му. При възникналата престрелка нападателят е ранен фатално о по-късно починал, съобщиха от полицията.
 

Преследването на 30-годишния Филип Томас Марш, който бил обявен за изчезнал и със самоубийствени наклонности, започнало след като той отвлякъл жена с колата ѝ, заплашвайки я с пистолет, в Делтона. Гонката се разиграла на пътя Interstate 4. Имало опасност той да отвлече друг невинен шофьор на автомобил.

 
 Първото отвличане и кражба на кола станали в 14.21 ч. местно време. Жертвата разказала, че мъж се качил в пикапа ѝ, насочил оръжие към нея и поискал ключовете, след което потеглил. Полицаите питали да го спрат в Делтона, но Марш продължил да бяга. В един момент той заобиколил униформения, който му извадил стоп палка, и размахал оръжие.
 
След като и четирите гуми на колата били спукани, автомобилът спрял на пътя, точно пред мястото, където се провежда панаирът на окръга. Марш изскочил от колата, все още държейки оръжие и тръгнал към няколко мотористи, които били спрели наблизо. Полицай се движел с необозначен джип към него и му попречил да отвлече втори човек. Тогава въоръженият мъж открил огън по няколкото пристигнали служители на реда.
 
Той влязъл в гората, където в крайна сметка полицаите го арестували, извели го, оказали му първа помощ и го откарали в болница. По-късно там той починал. Кадри от преследването бяха публикувани в интернет от полицията.


 
Сержантът, получил огнестрелна рана в главата, е 54-годишният Томас Дейн, с 30-годишен стаж. Записът от камерата, която носел със себе си, показва, че той е ранен малко след като излязъл от автомобила си. Вижда се полицейската му шапка с голяма дупка от куршум.
 
Общо петима души са стреляли по Марш. В момента те са в административен отпуск, което е стандартна процедура при такива случаи.
 


Шериф Майк Читууд уверява, че всички действия на служителите на реда са били насочени да предотвратят смъртта на Марш. За него се знаело, че проявява агресия към служителите на реда и заплашвал, че ще извърши „полицейско самоубийство“.

Превод и редакция: БЛИЦ