И тази година не липсваха зрелищни катастрофи под тепетата. Пловдивските шофьори успяха да сътворят уникални каскади, с които влезнаха в най-абсурдните медийни хроники, пише TrafficNews.bg. Шофьор забрави, че по пешеходния мост вече не се движат автомобили, друг реши да разгледа археологическите разкопки на Източната порта отблизо, жена пък се  мушна в подлеза на Водна палата, а голф се заклещи в една от улиците на Стария град. Куриози, които за щастие се разминаха без сериозно пострадали, но успяха да съберат погледите на минувачите, а най-често задаваният въпрос бе „Как успяха?” Мнозина се питаха как са възможни на практика тази холивудски каскади, достойни за някой екшън и колко маневри трябва да направиш, за да се осъществи…

Ето ги и куриозите събрани в абсурдната хроника на TrafficNews.bg:

Започваме с една зрелищна катастрофа, станала само преди месец – Нисан Микра се озова по таван на стълбите на подлеза на Водна палата. Зад волана - 27-годишната Миглена с 1.28 промила алкохол в кръвта. Действието се  развива в 5 часа сутринта. Младата жена от Строево се разминала без сериозни наранявания. Тя изгубила контрол на возилото, ударила се е в бетонната ограда и се приземила по таван на стълбите на подлеза.

Ето я и 27-годишната шофьорка:

Продължаваме с друг подобен „опит” за преминаване през подлез под тепетата. През месец септември 70-годишен мъж не само влезе в подлеза на аптека „Марица”, ами преди това премина и през Пешеходния мост и то с комби. Още на новотела възрастният човек е преодолял високия тротоар и запрашил по моста. Поради ранния час не е имало пешеходци.  Така шофьорът е стигнал до подлеза, където е паднал.

Единственият коментар на шофьора след инцидента бил: Едно време от тук се минаваше!".

Другият герой от нашите хроники е дрифтъджия, решил да разгледа разкопките на Източната порта в центъра на Пловдив отблизо… и така заедно с тримата си приятели приземил синьото си БМВ върху тях и то по таван. След инцидента и четирите момчета са невредими и нямат наранявания. Катастрофата е станала късно през нощта, а причината висока скорост и загуба на контрол.

Ето и видео от зрелищната каскада:

Друга шофьорка пък успя да падне от улица „Волга” в Пловдив. На слизане по улицата, която прекосява единия склон на Бунарджика, жената не е успяла да улучи продължението на пътя и е забила предницата на автомобила си в бордюра. В автомобила са пътували двама души, но те не са пострадали при инцидента.

Благоевградчанин пък буквално се заклещи в една от тесните улички в Стария град. Фолксвагенът му останал между две къщи без да може да помръдне. Куриозната ситуация бе заснета от пловдивчанин и разпространена в социалните мрежи.

Превозното средство е застанало така, че не може да мръдне нито напред, нито назад. Не знаем от къде е минал водачът и къде е искал да стигне. Въпросната улица е изцяло пешеходна.

В хрониките влиза и автомобил "Смарт", който буквално се вряза в Оазис 4 в  "Кючук Париж".  При потегляте на паркинг пред комплекса смартът се блъснал във витрината на магазин на приземния етаж и потрошил стелажите в помещението.Зад волана е стоял 27-годишен мъж, който се измъкнал невредим.

Почетно място заема и 23- годишният Васил Христов, който успя да отнесе пет автомобила на паркинг в ЖР Тракия. Инцидентът стана през септември, късно през нощта, а младежът се движел с висока скорост и е загубил контрол на автомобила си.

Христев и нетов приятел са били в Сеат Ибиза и са се движели с висока скорост по бул. "Освобождение" в квартала. Веднага след кръговото водачът е изпуснал управлението и се е ударил последователно във Форд Пума, Пежо 307, Ланча и два  Форд Фиеста - служебни автомобили на пицарията. Пробите на шофьора са отчели три вида наркотици в кръвта му. За щастие и тази катастрофа се размина без пострадали.

Ето го и виновникът за мелето:

На финала намира място и старозагорец, който направи истинска каскада, приземявайки се само на фар.Инцидентът е станал  в парк "Артилерийски"  в западната част на Стара Загора, близо до бул. "Цар Симеон". Шофьорът е загубил контрол над автомобила, излетял е от платното , прелетял е между дърветата и колата е паднала върху предницата си. 

Останала е да се крепи само върху единия от фаровете, втрещявайки  подранилите минувачи. Водачът очевидно се е разминал без сериозни наранявания, тъй като е избягал и полицията. По-късно е намерен, оказало се, че това е 31-годишен мъж от Чирпан.