30-годишен мъж загина на място в неделя, след като се блъснал по тъмно с мотора си в излязла на пътя крава. Катастрофата станала на метри от мястото, където в края на миналата година загинаха 23-годишната Виктория и 22-годишният й приятел Цанко, след като се удариха с колата си в необозначена каруца.
 
Това е пети пореден инцидент само за една година на този участък, причинен от излезли на пътя животни или от необозначени каруци, съобщава Нова телевизия.
 
Статистика за инцидентите е повече от показателна. През юли тази година заради каруца на пътя близо до Казанлък загина 20-годишен младеж. А бременна в 6-я месец жена миналата година по чудо оцеля, блъскайки се в кон.

Гняв и сълзи сковаха Казанлък заради красивата Вики и приятеля й Цанко, загинали в касапницата заради ромска каруца (СНИМКИ)
 
Последваха протести за спиране на движението на каруци и животни по главните пътища. Инцидентите обаче не спират.
 
„Събрах сила и смелост, за да призова всички властимащи да вземат мерки, за да може тази черна статистика да спре”, заяви Янка Гьонева, майка на загинал на пътя.
 
„Сред елементарните мерки е например поставяне на мантинела, която да спира животните да излизат на пътя”.
 
Според Гьонева трябва да има и промяна в закона и стопаните на животни да поемат отговорност при трагични инциденти.
 
„Катастрофите в този участък са 7 през тази година и 8 през 2018, при които са загинали четирима човека”, заяви старши инспектор Бончо Славов, ОДМВР-Стара Загора.

Страшна трагедия на подбалканския път заради каруца (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Той обясни, че в района има засилено полицейско присъствие и стационарни камери, които да контролират скоростта.
 
Относно животните, старши инспектор Славов заяви, че органите на реда ще обхождат участъка и ще реагират при необходимост.