Пухкавата кора на този пай обгръща чудесна и уханна плънка от крехко пилешко, праз и гъби. Няма начин да пропуснете тази рецепта, пише menumag.bg! 
Необходими продукти за 4 порции
за кората:
125 гр. меко масло
300 гр. заквасена сметана
1 яйце
1 ч. ч. бяло брашно
1 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1 ч. л. бакпулвер
½  ч. л. сол
за месото:
500 гр. пилешко филе, нарязано на малки кубчета
2 с. л. брашно
3 с. л. зехтин
1 стрък праз, нарязан на кръгчета
200 гр. печурки, нарязани на филийки
100 мл. бяло вино
1 с. л. нарязана прясна салвия или 1 ч. л. сушена
3 с. л. гъсто кисело мляко или заквасена сметана
1 с. л. нарязан на ситно магданоз
4 с. л. пармезан, ситно настърган, по желание


Начин на приготвяне

1.
Брашното се разбърква със солта и бакпулвера и се стрива на трохи с маслото. Сметаната се разбива с яйцето и се обърква на меко тесто с брашнено-маслената смес. Тестото се разстила по дъното и стените на по-висока огнеупорна форма за печене с вместимост около 2 л, намазана с масло.

2. Месото се подсушава и се поръсва с брашното.

3. В сгорещеното олио се задушава леко празът, добавят се гъбите и след 3-4 мин. се сипва месото. Разбърква се 3-4 мин.

4. Налива се виното, посолява се и се поръсва със салвията. След като поври 5 - 10 мин., ястието се отстранява от огъня и в него се разбърква киселото мляко. Подправя се с магданоза.

5. Месото се изсипва в приготвената кора и се пече 40 - 50 мин. във фурна, загрята на 190˚ С.