Тестът за антитела срещу Covid-19, който започна в много страни, само потвърждава най-мрачните страхове, че човечеството просто се заблуждава, пишат световни осведомителни агенции.

От тиражираните информации става ясно, че колкото повече данни се събират, толкова повече става очевидно, че ранните оценки на смъртността от пандемията от коронавирус, са значително преувеличени. И, че коронавирусът не е по-"смъртоносен" от грипа.

Това стана ясно още след първите мащабни проучвания в Германия, Исландия и Южна Корея. И оттогава стана още по-очевидно. Това е далеч от 3,4% смъртност, прогнозирана от СЗО през февруари, или 1% смъртност, използвана от базовия модел.

Всички последни проучвания, проведени до този момент, определят средно около 2% смъртност.

Ето няколко скорошни примера:

На 19 май проучване на световни данни оценява смъртността на 0,02% - 0,4%

На 4 май проучване на германски данни оценява смъртността на по-малко от 0,36%

На 30 април Станфордско проучване оценява смъртността на 0,17%

На 1 май, Иран: смъртността е оценена на 0,12%

На 21 април, Лос Анджелис: смъртността се оценява на по-малко от 0,2%

Въпреки че числата наистина се променят, но, както бихте предположили, предвид характеристиките в демографията, здравеопазването, методологията, вземането на проби, гъстотата на населението в различните страни.

Лесно е да се забележи обаче, че нито един от показателите не се доближава нито до 3,4% от "официално", изброени от СЗО, нито дори до 1%, използвани в базовия модел.

Много проучвания, проведени в световен мащаб от Бостън до Чехия и Япония, показват, че честотата на инфекцията в общата популация е поне 10 пъти по-висока от очакваната, а понякога и 100 пъти по-висока.

И това е най-малко десет пъти по-ниска смъртност от обичайните инфекции със сезонен грип. По този начин, независимо от спецификата, всички изследвания показват, че опасността от коронавирус е значително надценена.