Не, как мога да коментирам такива въпроси. Говоря чисто институционално, как мога да кажа има ли лични мотиви. Това са несериозни въпроси. Това каза пред журналисти председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Георгиев в отговор на въпрос има ли лични мотиви в тълкувателното решение на ВКС за антикорупционния закон след заседание на парламентарната правна комисия, предаде агенция „Фокус“.

Попитан има ли председателят на ВКС Лозан Панов личен интерес, той коментира: „Моля ви, несериозни въпроси. Какъв интерес? Лозан Панов не е проверяван от комисията за незаконно придобито имущество“.

„За мен с тълкувателното решение беше изменена действителната воля на законодателя. Това се доказа с гласуването на правна комисия поне на първо четене. Ще видим дали това ще се потвърди на второ четене“, заяви Пламен Георгиев.

В отговор на питане, ако бъде приет антикорупционният закон, както е предложен, какво ще се случи с казуса „Христо Бисеров“, той уточни: „Не искам да коментирам конкретни казуси, защото въпросът е много сложен. Първо кога ще бъде приет законът. Не е ясно дали президентът няма да наложи вето. Не е ясно и колко време ще отнеме обжалването“.

„Не се знае дали казусът ще бъде затворен, предстои обжалване. Предстои после произнасяне на съда. Не знаем дали ще бъде приет законът, дали ще влезе в сила“, обясни председателят на КПКОНПИ.

Попитан приключила ли е проверката на финансовия министър Владислав Горанов заради апартамента, в който живее, Пламен Георгиев каза: „Все още срокът на проверката, който ни е даден, не е изтекъл. Ще спазим срока, даден ни Прокуратурата“.