Тодор Батков коментира събитията в „Левски“ в последните дни. След като вече обяви, че Антони Здравков, Елин Топузаков и Мариан Христов ще ръководят отбора до края на полусезона, Батков говори и по останалите теми.

„Срещата с феновете премина в дух на изключителна откровеност. В едно феновете са прави. При това слабо представяне за пета поредна година, в което ние ковем поредните калъфки, даже и до калъфки няма да стигнем. Решението за Петев беше еднолично мое, след като се посъветвах със Сираков и Тонев. И след това помолих да започнат разговори с него. Това е, но като постъпка на феновете аз не мога не я осъдя. Просто жалко за „Левски“, жалко и за самия Петев. Той не заблуждаваше по този начин да бъде посрещнат. Така или иначе той ми се обади преди два часа и половина и ми каза, че при създалата се ситуация оттегля съгласието си и отказва да поеме „Левски“, заяви Батков.

На въпрос, кога „Левски“ ще започне да доставя удоволствие, адвокатът заяви: „Двете калъфки бяха миналата година, преди това и калъфки нямаше. Очевидно трябва някакъв катарзис да изживеем. Дано случилото се вчера и освобождаването на Йоканович да е било дъното и да излезем от него първо на мача в събота за купата, а след това и срещу ЦСКА. Пари...не ме питайте. Както досега сме се справяли, мисля, че ще продължим да се справим поне в тази ситуация. Стига с тези двувластия, тривластия и т.н. Дори и от Хавайските острови ми звънна българин, който е мениджър на хотел.

„Не феновете определят съдбата на треньора, но не беше разговаряно достатъчно рано с тях, наслоиха се доста случки от подобен род, в който бяха игнорирани. Но заявявам, феновете не определят треньора на „Левски“. След като Петев отказа, Йовов беше при мен и взехме решение да сложим този екип (б.р. - има предвид Тони Здравков, Топузаков и Мариан Христов). Инцидентът, станалото – станало. Но ако продължаваме по този начин, феновете не само не помагат, а и вредят на клуба. Част от тях изразиха съжаление“, завърши Батков./БЛИЦ