Криминалният случай около откраднатите медицински картони на Михаел Шумахер, които след това са предлагани за продажба на черния пазар, е на път да бъде разрешен.

Според френския вестник Dauphine в центъра на разследването е разполагаща с хеликоптери швейцарска транспортна фирма. Университетската клиника във френския град Гренобъл се е свързала с въпросната компания преди преместването на Шумахер в Лозана (Швейцария), за да има и алтернатива за транспортирането на легендата по въздух. Впоследствие Шумахер бе транспортиран по земя с линейка.

За да бъде напълно подготвен с медицински уреди хеликоптера, на фирмата и съответно на лекаря, който е трябвало да бъде на несъстоялия се полет, е бил изпратен документ на пациента. Този документ е съдържал откъси от медицинските картони на Шумахер, предложени след това за продажба в интернет на медии във Франция, Германия и Англия.

От прокуратурата в Гренобъл съобщиха, че е открит компютърът, от който е бил направен опит да бъде продаден картонът на състезателя. Той принадлежи на въпросната швейцарска компания от Цюрих, чието име не се споменава.

По-рано беше съобщено, че експертите не са открили следи от взлом в болницата в Гренобъл. Достъпът до документите са имали няколко души, а сведенията за Шумахер са били регистрирани в системата под друго име.

ОЩЕ ЗА ШУМАХЕР:
Състоянието на Михаел Шумахер леко се е подобрило
Лекари проучват състоянието на главния мозък на Шумахер
Махнаха част от черепа на Шумахер
Топлото и Шумахер отказват туристи от зимните курорти
* Шумахер блъснал мотоциклетист малко преди да се потроши със ските 
* Мениджърът на Шумахер: Има моменти, в които той е в съзнание