Консултатът на ФИФА по въпросите на Източна Европа и Средна Азия Валерий Чухрий коментира инцидентите по време на мача Сърбия- Албания от Европейските квалификации, който не завърши на стадион Партизан.

Според него, казусът е сложен, но по всичко изглежда, че вина за провокацията носи албанската страна.

"Имаме си работа с доста сложна ситуация като цяло. Но по моето мнение, по-голямата вина е за албанската страна, която провокира конфликта. Нямам никакво понятие как са пренесли на стадиона или в района на стадиона цялото това оборудване- дрон и дистанционното устройство за управление. Но ако наистина братът на министър-председателя е държал дистанционното, то за такава високопоставена персона, гледаща мача от ВИП-ложата не е проблем да го пренесе. Все пак едва ли охраната е претърсвала такъв човек щателно", коментира Чухрий.

Руснакът, който работи в отдел Детско-юношески футбол на футболния съюз на страната си, смята, че следващата среща между двата отбора от квалификациите ще се проведе на неутрален терен, а напълно е възможно и без публика.

"Детайлите около този прекратен мач трябва да се изучат много внимателно. Смятам, че един от вариантите за изход от тази ситуация е служебна загуба за Албания с 0:3, коментира човекът от ФИФА.