Горчивият вкус е почти толкова модерен колкото и умами. Но все пак какаото в тази рецепта е приятно омекотено от меда, а букетът от аромати е буквално неописуем, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции
10 зърна какао
2 ч. л. семена от резене
1 щипка канела
1 щипка пушен пипер
1 щипка кайенски пипер
1 свинско бонфиле около 600 г
1 с. л. мед
½ ч. л. сол
2 с. л. зехтин
 
Начин на приготвяне

1.
В тиган се слагат зърната какао на умерен огън и се разбъркват, докато започнат да се разпукват. Охлаждат се.

2. Семената резене също се слагат в сух тиган и се разбъркват на умерен огън, докато леко си сменят цвета и се усети ароматът им. Охлаждат се.

3. Какаото и резенето се счукват в хаванче. Трябва да останат по-едри зрънца от какаото. Прибавят се канелата и двата вида пипер.

4. Месото се почиства от ципите и излишната мазнина и се обтрива със солта, меда и зехтина. Масажира се минута и се овалва в ароматната смес.

5. Слага се в загрят тиган със зехтин да се зачерви от всички страни и се поставя в тавичка. Пече се около 15 мин. във фурна, загрята на 220° С. Оставя се да почине 5 мин., нарязва се и се сервира.