Уникални! Тези панирани пилешки гърдички направо ще се разтопят в устата ви
Няма да съжалявате, ако опитате тази рецепта
4 пилешки гърди
4 резена шунка
4 резена синьо сирене или кашкавал
4 с. л. царевично брашно
1 разбито яйце
сол, пипер на вкус и олио за пържене
Начин на приготвяне
1. Пилешките гърди се срязват наполовина така, че да се оформи джоб. Подправят се със сол и пипер на вкус.
2. Жълтъкът и белтъкът на яйцето се разделят и се разбиват поотделно с по една щипка сол. Смесват се внимателно.
3. Във всяко филе се поставят по един резен шунка и синьо сирене. Затварят се с клечки за зъби. Овалват се в брашното, в разбитото яйце и пак в брашното.
4. Пържат се по минута от всяка страна в малко олио и се слагат да се допекат 10-15 мин. във фурна, загрята на 190° С. Преди сервиране клечките за зъби се изваждат.
Последвайте ни
0 Коментара: