Вариация на класическото пиле Cordon bleu, тази рецепта включва синьо сирене вместо грюер и царевично брашно вместо хлебни трохи. Освен това пилешкото полезно се пържи не повече от 2 минути, а останалата термична обработка става във фурната, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции
4 пилешки гърди
4 резена шунка
4 резена синьо сирене или кашкавал
4 с. л. царевично брашно
1 разбито яйце
 сол, пипер на вкус и олио за пържене


Начин на приготвяне
1.
Пилешките гърди се срязват наполовина така, че да се оформи джоб. Подправят се със сол и пипер на вкус.
2. Жълтъкът и белтъкът на яйцето се разделят и се разбиват поотделно с по една щипка сол. Смесват се внимателно.
3. Във всяко филе се поставят по един резен шунка и синьо сирене. Затварят се с клечки за зъби. Овалват се в брашното, в разбитото яйце и пак в брашното.
4. Пържат се по минута от всяка страна в малко олио и се слагат да се допекат 10-15 мин. във фурна, загрята на 190° С. Преди сервиране клечките за зъби се изваждат.