Агитката на Перата окупира съда в Асеновград. Аверите на 31-годишния Петър Низамов, за когото Районна прокуратура-Асеновград внася искане в съда днес за определяне на мярка за неотклонение  „задържане под стража“, са решили да го подкрепят с присъствието си.
Повечето от тях обаче бяха изгонени, в съда допуснаха само петима. Отвън чакат още 15-ина, които са пазени от две патрулки, съобщава TrafficNews.bg.

По данни на "Марица", към града са тръгнали и близо 200 футболни фенове.  Припомняме, спрямо Петър Низамов е повдигнато обвинение за хулиганство. На 2 юли 2017 г. в Асеновград се провеждал протест, в който се били включили около 5000 души. При достигане на участък с кръгово движение в града възникнал конфликт, който обвиняемият Петър Низамов заснел с личния си мобилен телефон. След това, без да бъде провокиран, той се насочил към оператор на телевизия btv, с когото не се познавали.  Обвиняемият Низамов хванал оператора с едната ръка за врата и му нанесъл удар в областта на дясното око. Установено е, че обвиняемият Низамов отправил множество обидни думи към оператора, след което заплюл него и видеокамерата, която държал. Това било извършено пред много хора. След намесата на полицейски служители инцидентът бил прекратен. По делото са разпитани свидетели, назначени са съдебно-медицински експертизи, приложени са видеозаписи от национални и кабелни телевизии, извършени огледи и др.

До момента обвиняемият Петър Низамов е бил осъждан три пъти за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ