Утре ще в "Пирогов" бъде оперирана 30-годишната Биляна Панюкова, която получи 85% изгаряния при палежа на дома й в село Осиково, Гоцеделчевско. Пожарът бе причинен от съпруга й Манчо Панюков, който същата вечер закла двете им деца. При палежа на къщата, освен Биляна пострадаха и още четирима нейни роднини.
„Жената вече е контактна, което е малка стъпка напред”, обясни проф. Огнян Хаджийски, шеф на Секцията по изгаряния и пластична хирургия на „Пирогов”.
При пожара в Осиково пострадаха 5-ма души, като двама от тях бяха изписани миналата седмица. Това бяха Анифе Велева на 51 години, която беше с 21% изгаряния и Малин Караилиев на 59 години, който беше с 22% изгаряния. Те бяха транспортирани в от гр. Гоце Делчев в нощта на 4 срещу 5 февруари т.г.
Манчо Панюков пък остава за постоянно ареста. Срещу него бяха повдигнати три обвинения – за убийство по особено жесток и мъчителен начин на синовете си Иво и Еди, за палеж на чуждо имущество и за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице при опожаряването на къщата на Мурад Парапанов. /БЛИЦ