Пострадалите при умишления палеж в село Осиково Анифе Велева на 51 години и Малин Караилиев на 59 години бяха изписани от клиниката по изгаряния в "Пирогов" . Те разказаха за Дарик радио историята, при която 30-годишният им роднина Манчо Панюков подпали къщата на тъста си и след това уби двамата си сина – на 5 и 8 години.
Анифе Велева и Малин Караилиев са възстановени след изгарянето. Те обаче разказаха, че все още са в шок след трагичния инцидент, разиграл се на 4 февруари в село Осиково: „Той отваря входната врата и неговите две деца ги изблъска напред, взе една туба, набързо разля бензин, хвърли запалката и всичко пламна. На улицата гледам – момченцето му заклано”.

Според Анифе, Манчо и преди е буйствал пред роднините си. Малин разказва, че похитителят е бил безработен и е прекарвал времето си по заведения, пиел е и е водел охолен живот: „С баща му се е бил, аз не съм знаел нищо. Обича да налита на бой. По живота е, по заведения, по дискотеки, все е навън. Само за него си мислеше, стотинка не внасяше. Беше като някакъв паразит”.

Продължава борбата на съпругата на похитителя Биляна Панюкова. Тя беше приета с 85 процента изгаряния и досега са й направени няколко операции. /БЛИЦ