Талиателите са любимата ми италианска паста. Представлява плоски лентички, широки около сантиметър след сваряване, които вероятно сте виждали в магазините под формата на гнезда. Но изисканият външен вид не е единственото му предимство – талиателите са една от малкото видове сушена паста, които се приготвят с яйца. А това, разбира се, означава по-богат и наситен вкус, пише кулинарката Искра Виденова от сайта hera.bg. 

От jenata.blitz.bg вече ви показахме няколко малки хитринки, с които винаги ще приготвяте най-тънките палачинки, на които никой няма да може да устои. Разкрихме ви и рецептата за най-вкусните и сочни свински филенца, които биха пленили всичките ви гости.

Сигурно сте забелязали, че ако в соса на спагетите има едро нарязани продукти, те не се смесват добре с пастата и обикновено остават на дъното на чинията. Е, това не може да се случи със талателите. Плоските лентички така се нагъват, без да се слепват една за друга, че оставят пространство за прошуто, опашки от скариди или едро нарязали зеленчуци. Затова тази паста е най-подходяща за ароматния зеленчуков сос “Зингара”.

Вижте как да приготвите тези талиателки, които се готвят сами, на jenata.blitz.bg