След случая във Войводиново отпреди броени дни, темата за междуетническото напрежение отново е на дневен ред, пише show.blitz.bg. Напрежение, което обикновено се политизира и по-рядко води до социални изводи. Точно за тези изводи и за още болезнени истини разговаряме с лидера на „Евророма” Цветелин Кънчев, за когото „циганското малцинство във всички държави е огледален образ – като манталитет, възпитание и начин на живот – на мнозинството”.

- Г-н Кънчев, случаят във Войводиново създаде предпоставки за поредно насаждане на междуетническо напрежение. Целенасочено ли се генерализират според вас отделните проблемни ситуации?

- Последният случай от Войводиново бе използван много рационално за отклоняване на обществения фокус от редица наболели проблеми. Бе използван, но не като цяло от управляващите, а само от партия ВМРО, от малката коалиция. Да, тяхната цел бе да отклонят вниманието от неизпълнените предизборни обещания, като пенсии от минимум 300 лева, минимални работни заплати от 1000 лева, сделка с Ф-16 и т.н., и т.н.

Цялото интервю с Цветелин Кънчев четете в show.blitz.bg