Араби купуват стари къщи в Болярино и ги превръщат в място за почивка за семействата си. Първи повлякъл крак дипломат от Кувейт у нас. Преди две години той купил имот в началото на селото и го превърнал в истински рай за семейството си. В него има две непретенциозни постройки тип бунгала, голям двор със зелени храсти и барбекю, пише "Марица".

"Кротки хора са, идват предимно събота и неделя, наслаждават се на тишината и красотата, и след това поемат за големия град", сподели кметицата на Болярино Стефка Милиева. Тя предполага, че тишината и спокойствието в селото й привличат чужденците. Не е тайна обаче, че много от къщите в селото са изоставени и се продават изгодно. Сред тях има масивни и красиви постройки, които с малко средства могат да станат обитаеми.

Само преди месеци две били купени от жител на Катар. Намерението на чужденеца било да ги ремонтира и да ги използва за отдих. Жителите на Болярино вече имат и английски съсед, след като семейство от Острова решило да си купи имот в селото, близо до Раковски.

Едва 400 са жителите на Болярино заедно с временно пребиваващите, които идват през уикенда или лятото. Ромска махала тук няма обособена. Десет са къщите, които се обитават от роми, и те са пръснати в селото, обясни Милиева.

Присъствието на чужденците радва местните, тъй като те им осигуряват възможност за работа в селото, като ги наемат да им поддържат градините и къщите.