Листите ни не са довършени. Гражданските квоти и водачите ги доуточняваме. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ хората, които БСП са поканили за коалиция и ще се съгласят са хора, които не искат постове, а обединение.

"Чака ни днес много сериозно решение. Ще излезем с обща декларация какви са целите ни", заяви тя.

Тя посочи, че не е разговаряла със Сергей Станишев и не смята, че е било необходимо.

По отношение на Ваня Григорова и Мая Манолова Нинова заяви, че им желае успех. 

"Желая успех да на дамите. Това е състезание".

„Очевидно в „Левицата“ имат някакво проблеми. Манолова ги напусна, Георги Кадиев ги напуснал. Там останали само Георги Първанов, Татяна Дончева и Румен Петков. Това са си техни проблеми“, коментира лидерът на БСП.

По отношение на това, че има прекалено много кандидати за изборите, ориентирани в ляво и избирателите може да се объркат, тя заяви: 

"Хората са умни имат право на избор. Нашият силен капитал за БСП и какво направихме на България. Ние сме единствените, които не се поддадохме на сглобки, на паралелни държави. Не излъгахме никой, който ни изпрати в Народното събрание. Преживяхме много и разделения и удари от вън", заяви тя.

Нинова призна, че няма безгрешни хора и аз греша.

"Виждам, че коментаторите се съсредоточават само в ляво, но не е само в ляво, а и многото други нови субекти. Имах разговор с малка партия. Казах им дайте да се обединим, няма да можете да минете 4-процентовата бариера. И те ми отговориха "да, няма да може да влезем в парламента, ако вземем 1% ще вземем субсидия. Потресох се", заяви тя.

Нинова коментира и Елена Йончева и издигането ѝ за евродепутат от ДПС. По думите на соцлидерката и този, и други случаи са много разочароващи, когато хвърлиш усилия, а се получи това. 

"Сега в законите е заложена корупция, през Конституцията посегнаха на държавното устройство, доведоха до партийно служебно правителство, това отблъсква хора и все повече хора се отблъскват от политическия процес", каза още Корнелия Нинова. "Борисов е центърът и това е злото, но големият ни враг е апатията на хората", допълни тя.

Относно ситуация около изборите, Нинова посочи:

"В политиката има много опоненти, но големият ни враг е апатията на хората". Тя все пак начерта червени линии, че БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ или ДПС. 

По отношение на ПП и ДБ, посочи, че "тези хора предадоха много хора". 

"Нашето мнение е, че трябва да се търси надпартийно, национално, програмно правителство и да го контролираме през парламента, а не да е това, което видяхме последните месеци. Затова изключих политическите лидери. Трябва ни правителство на националното спасение", каза още Нинова.