Юристът Иво Ивков коментира ситуацията около възможността "Ботев" (Пд) да замести ЦСКА в квалификациите на Лига Европа. Членът на Апелативната комисия на УЕФА заяви, че не е оптимист за участието "канарчетата" на мястото на "червените".

"Има ясно предвидени санкции, когато някой отбор откаже участие. Предвидено е да не бъде допускан отбор заместник, при отказ на друг от същата страна. Възникват много въпроси. Ако не беше издаден лицензът, имаше възможност да се допусне трети отбор. Предполага се, че са взети всички мерки, за да бъде изпълнен критерият, коментира Ивков по ТВ7.

- Информирам се за ЦСКА от нещата, които чета във вестниците. Не виждам причина ЦСКА да не започне в първенството. Лицензионната комисия следи нещата и е добре запозната с делата на клуба. Аз не мога да гадая какво ще предприемат от ръководството на ЦСКА. Очаквам го. Следя събитията чисто професионално. Лиценз не може да бъде прехвърлян. Той се издава само на лицето, което кандидатства, и няма как да се прехвърли от един клуб в друг. По закон даденият отбор има възможност да смени седалището си. Изказванията от длъжностните лица в клуба, че са в несъстоятелност и не способни да си плащат дълговете, трябва да се имат вредвид. Ако БФС не беше издал лиценз на ЦСКА, можеше друг отбор да участва в евротурнирите."