Един от тримата треньори, които води “Левски” в момента – Елин Топузаков, коментира събитията на “Герена” в последните два дни. Бившият защитник заедно с Мариан Христов и Антони Здравков временно ще спасяват положението.

“Аз водя тренировките днес и вчера. Да се надявам още дълго време аз и хората, които са сега в щаба ми (Антони Здравков и Мариан Христов) да водим отбора. Вчерашният ден беше доста така...пълен с емоции. Неприятно, лошото е, че доколкото видях всички медии в западноевропейските страни го отразиха. Най-малкото това удря по имиджа на “Левски” като клуб, традиции и институция. В крайна сметка, случило се е и няма как да го върнем”, заяви Елин Топузаков в БиТиВи.

На въпрос, кой е виновен за инцидента, Топузаков отговори: “Всеки е на различно мнение. Ако питаш феновете, и те няма да излязат с едно мнение. Ако питаш ръководството, футболистите...Дали това беше най-точният изказ на тяхната нетърпимост, както те се изразиха, не мога да бъда сигурен.”

“В “Левски” явно сме обречени да бъдем за всяко нещо първи. Първи играхме в Шампионската лига, първи направихме вчерашния скандал. Дано сме първи и в края на сезона. Аз лично вярвам, че има такава възможност. Първенството и форматът е по-различен и разлика от 8-9 точки не е фрапантна, стига да побеждаваш и да играеш добре”, каза още Топузаков.

“Мисля сериозно за треньорска кариера. Вярно, скоро се отказах, но това умея най-много в живота си. Разбирам най-добре от тази материя. Дали ще стана добър треньор, е друг въпрос. Защото има доста примери за добри футболисти и неуспели треньори”, добави той.

За дербито с ЦСКА младият треньор заяви: “С оглед на класирането може би е един от редките случаи двата отбора да са надолу в класирането. Не си спомняме дербитата отпреди 50-60 години, така че не знаем дали не са имали също такива периоди и преди.”/БЛИЦ