Дисциплинарната комисия на УЕФА излезе с решение във връзка със скандалния мач на Сърбия с Албания от квалификациите за Евро 2016, който беше прекратен в 43-ата минута, след като дрон спусна над стадион „Партизан“ знаме на Велика Албания. Заради провокацията станаха безредици на терена.
 
Европейската футболна централа реши да присъди на Албания служебна загуба с 0:3. На Сърбия са отнети три точки в квалификационния цикъл за Евро 2016, като тимът трябва да изиграе два домакински мача от квалификациите пред празни трибуни. Футболните федерации на двете държави са глобени с по 100 000 евро. Решението беше оповестено на сайта на Сръбския футболен съюз и след това потвърдено на интернет страницата на УЕФА.
 
Футболните централи на Сърбия и Албания в петдневен срок ще получат писмените обяснения на УЕФА за наложените наказания. Те имат тридневен срок след получаване на документите, за да обжалват своите санкции. Днес ще има извънредно събрание на Изпълкома на Сръбския футболен съюз заради наложеното наказание.