ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

ЦСКА няма да гони шампионската титла през новия сезон. Това обяви треньорът Стойчо Младенов по време на пресконференцията в Гранд Хотел "София", на която Александър Томов даде информация за бъдещето на клуба. Младенов каза, че годината ще е "оздравителна", като най-важното е, че "червените" остават в "А" група, а можеше да бъдат при аматьорите с лиценза на Струмска слава (Радомир).

"Най-важното е, че клубът ще продължи да съществува. Щастлив съм от този момент. Благодаря на всички хора, които застанаха зад спасението на клуба. Това е исторически момент и благодаря на всички затова, което направиха. Радвам се, че едни от най-големите легенди на българския футбол - Димитър Якимов и Петър Жеков, влизат в управата. Те винаги са били искрени, честни и предани за "червената" идея", каза Младенов.

"Знаете спортно-техническия ми екип, сега няма какво пак да казвам. Колкото повече хора има като Стойне Манолов, толкова по-добре ще стои клуба. Ние сега се подготвяме в неговия комплекс и всичко е безплатно. Спрете спекулациите за кръга "Царско село", няма такъв кръг, казвам ви го категорично. И сега сме на лагер при Стойне Манолов. Спим, ядем, тренираме и не плащаме нищо", сподели треньорът.

"Това ще бъде оздравителна година във всяко едно отношение. Възпитаваме манталитет на победител във всеки един футболист и във всеки един мач ще гоним победата. Всички видяхте в събота състава, с който разполагаме. Имахме четирима футболисти с картотеки. Това са достойни хора, които трябва да уважим. Това са момчета с "червени" сърца - Венци Василев, Грънчов, Карачанаков и Марсиньо. Започваме да градим нов състав. Вальо Илиев подписа и Апостол Попов очаквам да стори същото утре. Томаш Черни също остава в ЦСКА, както и останалите двама вратари. На всички тези футболисти им се намалиха заплатите, на някои с 40, 50, дори 60%. Наблюдаваме видео дискове и клипчета. Не може да си позволим да наблюдаваме играчи на живо. Всичко е на базата на нашите контакти. Задачата е много трудно. Потенциалът, с който разполагаме като професионалисти, е да изградим един отбор в движение, ЦСКА да побеждава и да се радваме", сподели спецът.

"Повече отвсякога имаме нужда от феновете на ЦСКА. Те помогнаха за спасението на клуба, който сега можеше да е ЦСКА (Радомир) и да играе във "В" група. С помощта на привържениците сме готови на големи подвизи. Откъде тръгваме ние? Ние в момента сме на дъното и тепърва ще започнем да изграждаме и възстановяваме позициите си. Ние загубихме имиджа си, достойнството си. Не само в българския футбол, а и в европейския. А лицето на ЦСКА е в Европа. С кой ще станем шампиони? Ние лесно можем да кажам "Ей, ще ставаме шампиони!". Но нека бъдем реалисти. На този етап е така. Догодина може да бъде различно. Ние ще гоним нашето. ЦСКА трябва да побеждава във всеки мач", каза още Стойчо Младенов.