Чистота на въздуха в района на пожара в Казичене е в нормите, няма опасност за гражданите. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев, който пристигна на мястото на инцидента, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Той съобщи, че огънят е овладян и гасенето му е към края си. "Сградата е частна. Има наематели. Пожарникарите влязоха с апарати в началото, за да потърсят хора, не са намерили никого", уточни вътрешният министър. Радев коментира, че за момента не е известна причината за възникването на пожара.

"На място има вече 12 пожарни автомобила на ГД ПБЗН, както и няколко водоносни автомобила, помощ е оказана от дирекция "Сигурност" на Столичната община. Операцията се ръководи от комисар Веселин Гетов от страна на МВР, тук е началникът на 8-мо РУ, а от страна на общината е г-н Красимир Димитров от дирекция "Сигурност". Благодаря на общината за съдействието и много добрия синхрон за общи действия по потушаване на пожара, обхванал над 3 дка площ. Има станция на РОСВ за контрол на въздуха. В приемните слоеве чистота на въздуха е в нормите и няма опасност за гражданите", допълни министърът.