ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Александър Томов даде дълга пресконференция за случващото се в ЦСКА. Станаха ясни някои неща, други обаче останаха обвити в мъгла и догадки. Поне на хартия Томов разкри структурата на клуба в момента.

Тъй като се появиха доста нови и непознати до момента имена на фирми и лица агенция БЛИЦ предлага на своите читатели накратко структурата на ЦСКА.

Акциите на ЦСКА в момента са притежание на британската компания "Лира Инвестмънт".
Тя държи само временно акциите, докато те не бъдат продадени на желаещите да ги закупят. Според Александър Томов 53-ма бизнесмени още отсега имат желание да закупят акции. След това "Лира Инвестмънт" на практика излиза от играта и няма да бъде свързана с ЦСКА. Когато бизнесмени или фенове купят акции, ЦСКА на практика остава в техните ръце. Как те ще управляват парите в клуба? След провеждане на Общо събрание, на което всяка година ще се гласува бюджет. В зависимост от броя или процента акции всеки ще има право на определен брой гласове в управлението.

Новият председател на Надзорния съвет е англичанинът Лорънс Дейвис. Първоначално Томов обяви едно, но впоследствие се оказа друго - Дейвис няма нищо общо с "Лира Инвестмънт", която държи акциите.  В компанията участие имат англичани, французи и българи. Дейвис става шеф в клуба заради връзките си във финансовите среди в Лондон. Лорънс Дейвис е приятел на Александър Томов отпреди години. Томов е имал контакти с въпросния англичанин още при предишния си престой в ЦСКА. На Дейвис ще се разчита за осигуряване на спонсори или фирми, които да бъдат заинтересовани да инвестират в базата на ЦСКА.

СТРУКТУРАТА НА ЦСКА
Почетен президент - Димитър Пенев

Надзорен съвет - председател Лорънс Дейвис
Член: Димитър Якимов
Член: Петър Жеков

Управителен съвет - председател и изпълнителен директор на клуба Александър Тодоров
Член: Иво Котев
Член: Лъчезар Николов-Чезари
Треньор на представителния отбор: Стойчо Младенов

Закрива се позицията спортен директор

Кои са вън от ЦСКА
Венцислав Живков, Георги Илиев-Майкъла, Аспарух Никодимов, Емил Костадинов, Георги Павлов