Норвежци и шотландци са залели туроператорите с искания за обезщетения от преживения стрес по време на стрелбата срещу Митьо Очите на 8 юни, оплакаха се агенции, които вече са опарени от искове с претенции, съобщава вестник "Монитор".
Както стана ясно преди дни, именно група норвежки музиканти, които били на почивка заедно със семействата си и организирали прощална вечер в заведението „4 you”, попаднали между куршумите. Пред заведението се разрази кървавата разпра между хората на Димитър Желязков и Божидар Георгиев-Козела, при която живота си загуби гардът на Очите, а самият Желязков вече втора седмица е в болница.

При разразяването на престрелката норвежците се скрили под масите и там треперели за живота си, разказаха самите те пред националните си телевизии след завръщането си по родните места и настоявали за обезщетение за преживения от тях стрес. Напрежение на места в курорта се създало и между германци и руснаци, които в момента преобладават в Слънчев бряг.

Немска туристка, която почива в хотел „Астория”, дори отправила апел да се спре ол инклузива на братушките. Мотивът на дамата бил, че ОНД туристите алчно трупали индустриални количества храна по време на храненията, която само чоплили и после всичко отивало в казана. Според практичната германка заради това трупане по чиниите от страна на рускоговорещите нейният пакет за почивка в любимия Слънчев бряг ставал все по-скъп и по-скъп.