Десетки, дори стотици доводи се извеждат в полза на отказа от животински белтъчини. Сред плюсовете се посочват: понижаване вероятността от развитие на някои форми на онкологично заболяване; подобряване работата на кръвоносно-съдовата система; изхвърляне на шлаките и токсините от организма и, разбира се, избавяне от наднормените килограми.

На пръв поглед сред толкова много плюсове, не би трябвало да се съмняваме в ползата от отказа от месо. Но учените съветват да не бързаме да се ограничаваме в това отношение.

Оксфордски учени в продължение на повече от 18 години провели мащабно изследване с участието на 55 хиляди души. Данните, получени от учените, учудват и самите тях: оказало се, че рискът от счупвания при веганите е с 43% по-висок в сравнение с този при останалите хора. 

Вижте какви проблеми може да докара веганството, четете в zdrave.to